Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2007

Υπάρχει ελπίδα !

Σήμερα η γυναίκα μου γύρισε πολύ στεναχωρημένη στο σπίτι. Ανακάλυψε μόλις ήρθε στο σπίτι ότι είχε ξεχάσει την τσάντα της που περιείχε κάποια πολύ σημαντικά έγγραφα για την δουλειά της (αλλά όχι χρήματα) στο λεωφορείο. Αμέσως έφυγε πολύ αγχωμένη για να προσπαθήσει να βρει την τσάντα της στο τέρμα της διαδρομής του λεωφορείου. Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από την στιγμή που είχε φύγει όταν χτύπησε το τηλέφωνο:

"Ο κ. Φλύαρος; Ξεχάσατε μια τσάντα στο λεωφορείο" μου είπε μια ανδρική φωνή.

Τον ευχαρίστησα όσο θερμότερα μπορούσα και τηλεφώνησα στην γυναίκα μου για να της πω τα καλά νέα. Πραγματικά σε λίγη μόνο ώρα συναντήθηκε και παρέλαβε την τσάντα της από τον άγνωστο που την βρήκε. Για την ακρίβεια η σύζυγος του άγνωστου βρήκε την τσάντα και μόλις γύρισε στο σπίτι της αμέσως φρόντισε να επικοινωνήσει μαζί μας για να μας επιστρέψει το χαμένο μας αντικείμενο.

Όσο υπάρχουν τέτοιες πράξεις υπάρχει ακόμα ελπίδα. Όσο υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν είναι αλλοτριωμένοι και απομονωμένοι στον ατομισμό τους υπάρχει μια αχτίδα φωτός στον ορίζοντα. Ακόμα και αυτή η απλή πράξη να ψάξεις να βρεις τον ιδιοκτήτη ενός χαμένου αντικειμένου, να μην αδιαφορήσεις, να μην γυρίσεις την πλάτη αδιάφορος και αντί για τον ωχαδερφισμό που κοντεύει να γίνει καθεστώς να θελήσεις ενεργά να τείνεις χείρα βοηθείας στον συμπολίτη σου είναι μια πράξη που κάνει καλύτερο τον κόσμο.

Δεν γράφω σήμερα για τις πυρκαγιές, όχι γιατί δεν νιώθω το δράμα, αλλά γιατί κατάφερα να βρω λίγο φως ανάμεσα στις στάχτες και τον μαύρο ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: