Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2007

Άσε κάτω το ψωμί ΡΕ !

Στην Ελληνική ταινία του 1967 με τίτλο "Καλώς ήλθε το δολλάριο" ο Φίλιππος (Γιώργος Κωνσταντίνου) είναι ο φιλότιμος αδελφός της οικογένειας που παλεύει να τα φέρει βόλτα οικονομικά αλλά παράλληλα είναι υποχρεωμένος να συντηρήσει και τα δύο αδέλφια του: τον μικρότερο χαραμοφάη αδελφό και τον επίσης κηφήνα μεγαλύτερο αδελφό. Σε μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας ο Φίλιππος έρχεται αντιμέτωπος με τον αδελφό του Kλέοντα (Ορφέα Ζάχο) πρώην Νομάρχη και νυν τεμπέλη ο οποίος τσιμπάει από το ζεστό ψωμί που μόλις έφερε στο σπίτι ο Φίλιππος. Ο Φίλιππος αντιδρά με αγανάκτηση φωνάζοντας στον πρώην Νομάρχη: "Άσε κάτω το ψωμί ρε!"

Επιστροφή στο 2007: Πήρε άδεια μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου από την Εθνική Τράπεζα η Φώφη, για να ξεκουραστεί μέχρι τις εκλογές και να συνέλθει από το σοκ της παραίτησης από την Υπερνομαρχία. Δηλώνει ότι: "από την Εθνική τράπεζα δεν έχω παραιτηθεί ευτυχώς. Είμαι τραπεζικός υπάλληλος."

Γι αυτό και κουράστηκε τόσο πολύ η Φώφη αφού ταυτόχρονα έκανε δυο δουλειές αμειβόμενη (σύμφωνα με δηλώσεις της) με 1194 Ευρώ τον μήνα από την Εθνική τράπεζα. Παράλληλα δούλευε και εμάς κανονικά μια και είχε ειδική άδεια με αποδοχές από την τράπεζα όσο ήταν Νομάρχης όπως της έδινε το δικαίωμα μια φωτογραφική διάταξη νόμου.

Τώρα η Φώφη έχει χαλάσει τον κόσμο γιατί δεν την άφησαν να είναι υποψήφια στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν της επιτρέπει το Σύνταγμα να είναι υποψήφια αλλά τώρα μας λέει ότι αυτό ισχύει μόνο για την Α Αθηνών και όχι για το Επικρατείας. Έλεος, πόση κοροϊδία πια ακόμα; Έχουμε τόσο σοβαρά προβλήματα στην χώρα και πρέπει να ασχολούμαστε μαζί της. Δεν θα είστε υποψήφια; Χεστήκαμε μαντάμ.

Υ. Γ. Δεν βάζω επίθετο γιατί δεν της αξίζει το επίθετο ενός ανθρώπου που δεν είναι πια στην ζωή για να το υπερασπίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: