Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2008

Πέρασε και το χιόνι

O συν-μπλόγκερ Νεφέλικας έγραψε ότι το χιόνι είναι το πιο σοσιαλιστικό στοιχείο της φύσης γιατί σκεπάζει εξίσου λιμουζίνες και παράγκες. Το κακό όμως είναι ότι το κάτασπρο φτιασίδι είναι προσωρινό. Μόλις βγει ο ήλιος και το χιόνι αρχίσει να λιώνει η πόλη επιστρέφει στην γνωστή της μιζέρια. Το χειρότερο όμως είναι το μαυρισμένο χιόνι. Αντί για το άσπρο γυαλιστερό στολίδι που αστράφτει στον ήλιο μένει αυτό το σιχαμένο γκριζόμαυρο κατάλοιπο που καθόλου δεν θυμίζει το ένδοξο παρελθόν του.

Σαν να ξυπνάς το επόμενο πρωί νομίζοντας ότι δίπλα σου βρίσκεται η λευκοφορεμένη κουκλάρα της προηγούμενης νύχτας και να ανακαλύπτεις ότι τελικά πλάγιασες με μια κακάσχημη γριά και η μαγεία της προηγούμενης νύχτας δεν ήταν παρά μια πλάνη του αλκοόλ.

Καλή η δημοκρατία μα δυστυχώς το διάλειμμα είναι μικρό. Πάλι φαίνεται η παράγκα απέναντι από το σαράι, όπως και στο πανί του Καραγκιόζη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για το link και καλωσήρθες στη μπλογκόσφαιρα :-)

Λίγο χιόνι δεν φέρνει την άνοιξη, είναι αλήθεια. Από την άλλη, αν δεν υπήρχε κι αυτό οι χειμώνες θα ήταν σκέτη μιζέρια...

Φλύαρος είπε...

Καμιά φορά με πιάνουν τα μαύρα μου και εκφράζομαι αρνητικά. Κι εμένα πάντως μου άρεσε το χιόνι, είναι καλό να βλέπουμε που και που μια άσπρη μέρα, έστω και για λίγο.