Τρίτη, Φεβρουαρίου 26, 2008

Λογοκρισία στα blog

Δεν σας φοβάμαι!

Σήμερα το blog μου δεν είναι ενημερωτικό, αύριο θα είναι: θα σας ενημερώσω τι ώρα έχεσε ο σκύλος μου.

Νόμιμος υπεύθυνος του blog; εγώ είμαι ο Γενικός ανεύθυνος εδώ. Το όνομα μου είναι Φλύαρος, that's all που λένε και στο Αμέρικα.

Μου λέτε ότι θα έχει δικαίωμα παρέμβασης το ΕΣΡ σ' αυτά που γράφω. Βρε δε γαμιέστε να ασπρίσετε. Έγινα συνεταίρος με τον Μινώταυρο και δεν το ξέρω;

Και στο κάτω κάτω δεν μπορώ να πω ότι ο πρωθυπουργός είναι ομοφυλόφιλος; Και να σας ομολογήσω ότι δεν με νοιάζει αν είναι ή όχι. Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι είναι χέστης, αν δεν ήταν χέστης μπορεί να τον ψήφιζα κι ας ήταν και gay. Φοβάται και την σκιά του, τρέμει μην τυχόν και μάθει η κοινή γνώμη (ποιά κοινή γνώμη αλλά τέλος πάντων) ότι είχε άλλου τύπου σχέσεις πριν την νηπιαγωγό. Λες και δεν ξέραμε ήδη για την Σαλώμη, πριν τον χοντρό μπακαλο-χασάπη. Εδώ ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι. Δεν είμαι αντικειμενικός γαμώτη μου, δεν είμαι αξιόπιστος, δεν είμαι ο Χατζηνικολάου, δεν είμαι η Τρέμη αυτούς έχω χρόνια να τους δω γιατί δεν θέλω να σπάσω την τηλεόραση μου. Δεν θέλω να είμαι δημοσιογράφος, την άποψη μου γράφω που εκφράζει εμένα και μόνον εμένα.

Αλλά δεν με τρομάζουν οι μηνύσεις και οι εκβιασμοί, αυτό το blog δεν πρόκειται να το κλείσω επειδή εσείς θέλετε να κάνετε προληπτική λογοκρισία. Επειδή ξεβολεύτηκαν οι πληρωμένοι γραφιάδες σας και βρήκαμε ένα τρόπο να γράφουμε και να διαβάζουμε αυτά που πραγματικά μας απασχολούν κι όχι αυτά που εσείς θέλετε να μας επιβάλλετε.

Τέρμα οι κόσμιες εκφράσεις και ο ευγενικός λόγος, τώρα θύμωσα και θα σας πάρει ο διάολος!

Υ.Γ. Αφορμή για το σχόλιο μου ήταν αυτό το κείμενο από τον Ελεύθερο Ρύπο, λάθος Τύπο:

Blog-o στους εκβιασμούς

Επιχείρηση-αρετή στα κρούσματα ανώνυμης και συκοφαντικής «δημοσιογραφίας» που ασκείται μέσω blogs ξεκίνησε η Εισαγγελία Αθηνών συνεπικουρούμενη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Δικαιοσύνης εμφανίζεται αποφασισμένο να δημιουργήσει νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο τροποποιεί το καθεστώς λειτουργίας τουλάχιστον των «ενημερωτικών» blogs. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ προωθούνται τέσσερις σημαντικές αλλαγές.

Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται απασχολούν Δικαιοσύνη και Αστυνομία εδώ και πολύ καιρό. Την τελική ώθηση στην υλοποίησή τους φαίνεται όμως να δίνουν οι εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου γύρω από το press-gr.blogspot.com.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

BRAVO FLYARE.DEN BOROUN NA PARAKOLOUTHOUN KAI NA RITHMIZOUN TA PANTA.LEFTERIA STA BLOGS

A. είπε...

BRAVO FLYARE.DEN BOROUN NA PARAKOLOUTHOUN KAI NA RITHMIZOUN TA PANTA.LEFTERIA STA BLOGS

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, είναι πραγματικά ενδιαφέρον, χάρη