Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2007

Τοσκάνη

SienaSan Domenico, SienaSan Gimignano


San Gimignano, οι πύργοιPonte Vecchio, Φλωρεντία


Duomo, Φλωρεντία

Δεν είμαι καλός φωτογράφος, το ομολογώ. Αλλά με τέτοια τοπία και θέματα ακόμα και ο πιο άχρηστος φωτογράφος αποκτά λάμψη και δανείζεται από την ομορφιά του τοπίου. Οι μέρες που ταξίδεψα στην Τοσκάνη ήταν πολύ λίγες δυστυχώς. Σε αυτές όμως τις λίγες ημέρες υπήρξαν στιγμές που κυριολεκτικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα να θαυμάζω τα τοπία, την αρχιτεκτονική και γενικότερα την αισθητική του τόπου.

Προσπάθησα με τις πολύ περιορισμένες μου δυνατότητες να σας δώσω μια μικρή γεύση, αλλά οι εμπειρίες δεν μεταφέρονται στην οθόνη και τα αριστουργήματα δεν περνάνε στα pixel της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Όσο καλός και να είναι ο φωτογράφος ακόμα και χίλιες και δέκα χιλιάδες φωτογραφίες δεν αρκούν για να νιώσεις το μεγαλείο του Duomo, απλά δεν χωράει τέτοιο μνημείο στο χαρτί και στην οθόνη. Φυσικά δεν ήταν το Duomo το μόνο αξιοθέατο που είναι θαυμαστό στην Φλωρεντία, σε κάθε πλατεία, σε κάθε κτήριο υπάρχουν στολίδια μοναδικής ομορφιάς. Σας εύχομαι λοιπόν από καρδιάς να μπορέσετε κι εσείς μια μέρα να ζήσετε αυτό το ταξίδι, πρόκειται για μοναδική εμπειρία.

2 σχόλια:

librarian είπε...

Αχ, τι μου θυμίζεις τώρα... Τοσκάνη... Και ακόμη πιο όμορφα τα χωριουδάκια, στο πουθενά χωμένα. Μπράβο. Αλλά κάθε ταξίδι μια εμπειρία μοναδική, εμπειρία που σου προσφέρει ζωή. Γι' αυτό σου εύχομαι να γεμίζεις το μπλογκ σου με φωτογραφίες από τέτοιες αναμνήσεις. Και εγώ περαστική, θα χαμογελώ.

Φλύαρος είπε...

Τώρα αν σου πω ότι η αγαπημένη μου φίλη είναι Βιβλιοθηκονόμος και είμαστε παρέα στην Τοσκάνη τι συμπέρασμα θα βγάλεις; Συμπτώσεις, synchronicity, τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται ;;; Τελικά όλα είναι μια ωραία συγκυρία στην ζωή.